Wild Men – een Deense Viking in de Noorse bergen

Waardering: 3 uit 5.

Martin, een Deense veertiger, zit in een hele diepe midlifecrisis. Hij heeft genoeg van zijn vrouw, zijn kinderen, zijn werk, zijn omgeving, eigenlijk van zijn hele leefwereld. Daarom heeft hij een drastische stap genomen en is met achterlating van alles vertrokken naar het rauwe Noorse hooggebergte. Daar wil hij leven zoals zijn oude voorvaders hebben geleefd, de Vikingen.

Jammer dat hij hier niet echt op getraind heeft. Dus wordt het met pijl en boog jagen op wild ietwat problematisch en ziet hij zich genoodzaakt een kleine supermarkt te overvallen. Want de creditcard heeft hij ook niet meegenomen. Met vele zakken chips en blikjes soep trekt hij zich weer terug in zijn tentje in het woud.

Dan staat opeens Musa voor zijn neus. Een gewonde man, die hij op een ouderwetse manier behandeld. Samen trekken zij op en beleven de meest idiote avonturen op hun weg naar Gudddalen. Musa moet daar naar toe om een veerboot te halen. Langzaam wordt duidelijk dat Musa een drugssmokkelaar is.

Wild Men is een totaal absurdistische komedie, die bol staat van de vele idiote ontwikkelingen. Ook de karakters zijn tot in het absurde doorgetrokken. De woeste Noorse natuur leent zich daarbij uitstekend voor dit verhaal. Deze tweede film van Thomas Daneskov leent zich uitstekend voor een heerlijk ontspannen filmavondje. Verwacht geen doorwrochte karakterontwikkeling want die is er niet. Het is alsof je bij vlagen ‘Fargo’ van de Coen broers zit te kijken. En dat is niet slecht.

Vanwege de pret krijgt deze film drie sterren van mij.