Historische Stadstimmerwerf wordt culturele hotspot

Written by:

De uit 1612 stammende Stadstimmerwerf is een van de oudste gebouwen in Leiden. Het markante, met een prachtige trapgevel gesierde gebouw, is een ontwerp van de bekende bouwmeester Lieven de Key.

Maar sinds kort is dit schitterende gebouw, met veel originele details, het onderkomen geworden van het kunstenaarscollectief De Leidsche Mondialen. Afgelopen vrijdag werd de opening verricht door burgemeester Lenferink, waarna de talloze genodigden het glas hieven op een mooie culturele toekomst voor dit memorabele pand.

De Leidsche Mondialen vieren deze opening uiteraard met een overzichtsexpositie met werken van hun leden. Waarbij vooral aandacht is geschonken aan het bijzondere werk van Lucia Delmiche, het onlangs plotseling overleden bestuurslid van de Mondialen.

De Leidsche Mondialen willen de Stadstimmerwerf niet alleen gebruiken voor exposities van hun eigen leden, maar zij willen ook allerlei andere culturele activiteiten laten plaatsvinden, in samenwerking met andere organisaties.

De huidige expositie is van woensdag tot en met zondag geopend tussen 11.00 en 16.00 uur. Iedereen wordt van harte uitgenodigd om te komen kijken. Je kunt dan zowel de vele kunstwerken als het interieur van het fraaie pand bekijken. De huidige expositie loopt tot en met 10 april.

%d bloggers liken dit: