220531 Het Singelpark wordt steeds mooier en Stranger Things wordt weer vervolgd

Als het zonnetje schijnt dan is het tegenwoordig een waar plezier om een heel of half rondje Singelpark te lopen. Je kunt dan echt alle reeds gedane of nog te volgen veranderingen goed volgen.

Zo liep is gisteren vanuit ons huis richting Meelfabriek en zag hoe druk ze bezig waren met het opknappen van het Veerplein. De contouren van het voorheen nogal schamele pleintje waren al duidelijk herkenbaar en de plantjes waren ook al geplant. Zo gauw dat pleintje klaar is, wordt het de volgende aanwinst binnen het Singelpark. Je kunt er dan lekker op een paar bankjes in de zon zitten, met een boekje of gewoon zitten en genieten. Eigenlijk is het een leuk en intiem pleintje dat nu de waarde krijgt die het verdient.

Doorlopend langs Huis op de Waard kom je dan bij het prachtig vernieuwde Lakenplein, waar alle bloemen volop in bloei staan. Heet gezoem van de ontelbaar vele bijen was bijna tot in de verre omtrek te horen. Wat is het daar mooi geworden nu alle straatstenen en auto’s weg zijn. En wat een briljante oplossing om de parkeergarage weg te werken achter een hoge groene wal, vol met bomen, struiken en planten.

Vanuit het Lakenpark kijk je uit op de oude Meelfabriek, waarbij de nieuwe Singeltoren het meest in het oog springt. De eerste bewoners zijn er net ingetrokken, nog volop bezig met de inrichting. Architectonisch vind ik dit gebouw prima passen bij de contouren van de oude fabriek, die deels is/wordt gesloopt en deels opnieuw wordt herbestemd. Het zal nog even duren voordat de binnenplaats veranderd in een groene oase, naar ontwerp van de beroemde tuinarchitect Piet Oudolf. Hopelijk duurt het niet al te lang meer.

’s Avonds nog even twee afleveringen van Wandelen door de Lage Landen gekeken. Slow-tv op zijn best, wandelend door dorpjes en stadjes, langs beekjes en weilanden. En ondertussen met jan en alleman praatjes aanknopend. Prachtige tv.

Stranger Things, het vervolg

Om daarna over te stappen naar Stranger Things, de topserie van Netflix die net weer begonnen is met de 4e serie. Het begon ooit met 4 pubertjes, die rondcrossten op crossfietsjes. Al snel kwam Eleven er bij, een meisje met hele bijzondere krachten. In hun stadje Hawkins kwam ineens een monster uit de Underworld tevoorschijn. Onze jonge helden versloegen het kwaad, hoewel……
De serie speelde zich af eind jaren 70, begin jaren 80. De muziek was heerlijk, de wereld was nog relatief onschuldig en kinderen waren druk met vriendjes en vriendinnetjes. Het was een heerlijke serie om te kijken, ondanks de soms horrorachtige beesten en gedrochten.

Maar deze nieuwe vierde serie is donkerder, gaat wellicht meer de horror kant op. Onze jonge vriendjes zijn inmiddels ook ouder geworden en zitten nu op de highschool (middelbare school). Ze wonen niet allemaal meer in Hawkins, omdat sommigen naar Californië zijn verhuisd. En nu loert er een nog groter kwaad, dat al direct in de eerste aflevering toeslaat. Het oogt anders, minder luchtig, nog wel met onzekere jongens en meisjes. Kijk hieronder de trailer. Helaas is de video met de eerste 8 minuten niet meer beschikbaar, dan had je al veel bloed kunnen zien.