De wondere weefkunst van Celine Michel

Temidden van de groene en ook veelkleurige natuur van Cronesteyn ligt de Tuin van de Smid, een plezante horecagelegenheid met een prachtig buitenterras. Als het tenminste niet regent.

In de Tuin valt momenteel een expositie te bewonderen van Celine Michel, lid van de Leidsche Mondialen. Zij maakt helderkleurige weefwerken met Afrikaanse motieven. Haar werken kenmerken zich door de diepe kleuren en de vele details. Opvallend is vooral het positieve gevoel dat je bijblijft bij het bekijken van deze werken.

Naast de weefwerken, waar vaak maanden werk in zit, maakt Celine ook kleinere viltwerken. Ook met Afrikaanse invloeden.

Voordat Celine begint met haar weefwerk maakt ze eerst een schilderij van het onderwerp, waardoor ze de kleuren goed in beeld krijgt. Als basis voor het schilderij maakt Celine gebruik van een foto.

Celine heeft als kind in Afrika gewoond en de positieve levenshouding in dit werelddeel en de cultuur geven haar inspiratie om tot haar prachtig werk te komen.

Haar werk is voor alleszins aanvaardbare prijzen te koop. Voor meer informatie kun je terecht op haar website Celineschilderingen.

En als je toevallig in de buurt van van het mooie polderpark Cronesteyn, loop dan even binnen bij de Tuin van de Smid en bewonder het werk van Celine Michel. Daarna mag je nog even op het terras namijmeren onder het genot van een frisse versnapering.

De expositie duurt nog tot 1 augustus 2022.