220607 Donkere wolken boven Alphen

Written by:

Het was gisteren een prachtige dag, met veel zonneschijn en een lekker temperatuurtje. Maar toch pakten zich in de avond donkere wolken samen boven Alphen aan den Rijn.

Want het ging niet helemaal naar wens met de plaatselijke voetbaltrots. Waar de avond nog glorieus begon met een parade van alle kampioensteams van de jeugd (en dat waren er heel wat), bleef de zon nog tot even na negenen volop schijnen. Maar toen dreven de wolken al snel binnen en doofden het zonnige gevoel.

ARC moest namelijk zijn eerste nacompetitiewedstrijd spelen voor promotie naar de Derde Divisie. Tegenstander was de nummer 15 uit die competitie, het Heemskerkse ODIN ’59. En laat Odin nou net de oppergod zijn in de Noordse mythologie, de god van strijd en oorlog maar ook van liefde. En dat was misschien al een veeg voorteken.

Want ARC trok onvervaard ten strijde en speelde de hele eerste helft een puike partij. Hoewel de zenuwen bij beide ploegen zichtbaar aanwezig waren. Maar na een half uurtje namen de Alphenaren een op dat moment verdiende voorsprong. Die vlak na de pauze al snel werd vergroot tot 2-0. De Alphense ploeg kreeg legio mogelijkheden om de voorsprong uit te breiden, maar zelfs een een-tegen-een met de doelman leidde niet tot meer succes.

En toen kwam oppergod Odin (ook bekend onder de naam Wodan) in actie. Zijn strijdlust nam toe, zijn krachten namen toe, zijn lichaam werd groter en sterker en dat leidde tot drie doelpunten in het laatste kwartier. Waardoor de godenzonen uit Heemskerk uiteindelijk met 2-3 aan het langste eind trokken.

Zoals wel vaker verdween het goede spel van de Alphenaren in de tweede helft als sneeuw voor de zon. Een fysieke tegenstander ligt hun niet zo goed. Toch geeft de eerste helft hoop op een beter resultaat komende zaterdag als de heenwedstrijd in Heemskerk wordt afgewerkt. Uiteindelijk is alles nog mogelijk.

%d bloggers liken dit: