Een dagje genieten: Lekker wandelen, een beetje griezelen en heerlijk lezen

Eega was gisteren weer een dagje aan het oppassen in onze hoofdstad en dat gaf mij de kans om de vooralsnog laatste aflevering van Stranger Things te bekijken. In de laatste afleveringen is er meer onthuld over Eleven, het meisje met de superkrachten. Ook weten we nu wie Vecna, de demon uit de Underworld is en wat de verbinding met Eleven is. Een heel verrassende ontwikkeling. Maar ook komt we meer te weten over het verleden van Nancy en haar rol in het geheel. De eindjes kunnen nog net niet allemaal aan elkaar geknoopt worden, maar de twee slotafleveringen die op 1 juli beschikbaar komen, worden spectaculair.

Daarna een middagje uitgekookte doosjes rondbrengen en dan is het heerlijk thuiskomen, even het journaal kijken en dan Aernout Houben verder volgen op zijn wandeling langs het Pieterpad, van Oostende naar Pieterburen. De laatste twee afleveringen al weer en wat is dit toch een unieke serie. Niet alleen de natuur komt aan bod, maar ook hele mooie gesprekken met toevallige voorbijgangers. Houben heeft het in zich om mensen uit zichzelf van alles te laten vertellen, een unieke eigenschap. De hele serie is na te kijken via NPO Plus.

https://www.npostart.nl/VPWON_1331846

Om vervolgens de dag af te sluiten met de Eppo, het enige volwassen tweewekelijkse stripblad van Nederland. Met daarin de nieuwe NL’se strip ‘De Bataafse opstand’. Een soort Asterix maar dan zonder de GalliĆ«rs, maar wel met Romeinen en uiteraard Bataven.

Het was weer een mooie dag. Morgen volgt nog weer een hele mooie dag met de eerste van twee finalewedstrijden van ARC tegen RKAV Volendam voor promotie naar de Derde Divisie. Maar daarover morgen meer.