Net niet voor ARC

Net niet. Zo zou je de wedstrijd van ARC gisteravond kunnen betitelen. De eerste finalewedstrijd voor promotie naar de Derde Divisie.

ARC begon sterk, na een eerste flitsaanval van tegenstander RKAV Volendam. De Alphense ploeg domineerde de eerste helft grotendeels, maar wist geen voordeel te halen uit de vele kansen die zich voordeden. Als ARC met de rust met 2-0 zou hebben voorgestaan, dan zou niemand verbaasd hebben opgekeken. Maar de ruststand was in werkelijkheid gewoon dubbelblank, 0-0. En dat was jammer voor de vele supporters, die het veld omzoomden. En het deed ook geen recht aan het oorverdovende vuurwerk waarop de Volendammers voor aanvang van de wedstrijd werden ontvangen.

Na de pauze kreeg ARC nog een mooie kans om de score te openen, maar opnieuw paste het allemaal net niet goed in elkaar. En zoals vaker dit seizoen raakte de pijp langzaam leeg en trok Volendam het initiatief naar zich toe.

Toen bleek ook dat de gasten prima konden voetballen, snel combinerend en met een goede baltechniek. Ze voerden het tempo nog wat op en de Alphense verdediging kwam in toenemende mate onder druk te staan. Halverwege de tweede helft kwamen twee Tolletjes enkele vermoeide ploeggenoten vervangen en dat leidde tot een nog hogere versnelling. Hetgeen acht minuten later tot een doelpunt leidde van invaller Joey Tol.

De slotfase probeerde ARC de rug nog te rechten, maar hoewel beide ploegen nog kansen kregen om te scoren, eindigde de wedstrijd in een 0-1 overwinning voor RKAV Volendam.

Ik mocht, samen met collega Peter Fase, verslag doen van deze wedstrijd voor Studio Alphen en sprak na afloop nog even met trainer Evers (interview onderaan). Hij meent dat er nog geen man overboord is en dat er nog van alles mogelijk is. Ook zijn Volendamse collega Johan Steur stelt dat er in voetbal alles mogelijk is. Dat is volgens hem de charme van het edele voetbalspel.k

RKAV Volendam is een jong team met een gemiddelde leeftijd van iets meer dan 23 jaar, waarvan de spelers allemaal uit de Volendamse jeugd komen. De Alphense ploeg daarentegen is met een gemiddelde leeftijd van ruim 27 jaar een stuk ouder.

Maar….. er is nog niets verloren, want zaterdag volgt de tweede finalewedstrijd in Volendam. Ook daar ben ik weer als duoverslaggever aanwezig, terwijl de lokale omroep ook voor een rechtstreekse tv-uitzending zorgt. Dat wordt dus een complete verhuizing naar het oude vissersdorp. Ik kijk er nu al naar uit.

%d bloggers liken dit: