21 jaar geleden was het feest

Written by:

Een feest in het Theehuis De Leidse Hout, op 5 juli 2001. Het was goed weer die dag met een kleine kans op een buitje in de avond. Maar het was eigenlijk best wel warm die dag, voorzover ik mij kan herinneren.

Theehuis De Leidse Hout, dat werd gerund door mijn oude vriend Bernard Stöxen, is een intiem theehuis aan de rand van het groene Leidse Hout. Indertijd het grootste park van Leiden. Een mooi vriendelijk gebouwtje met een rieten dak en een hertenkamp voor de deur (inclusief een ooievaarsnest).

Die avond was het feest in het theehuis. De bekende Leidse dj Nico Bill (inmiddels overleden) stond achter de draaitafels en putte uit honderden singletjes met vooral muziek vanaf de jaren 50. Een grote ‘trip down memory lane’, zeer geapprecieerd door de vele aanwezigen. Hij bracht de sfeer er goed in, waarna Rudy van Dam & Friends het stokje overnam met hun blues en Americana. De dansvloer was daarna bijna niet meer leeg te krijgen. Het bleef nog lang onrustig, daar aan de rand van het Leidse Hout.

En wat was nou precies de aanleiding voor dat feestje. Wel dat was het huwelijk dat die dag werd gesloten tussen eega en mijzelf. 21 jaar geleden, het lijkt als de dag van gisteren. Hoewel…..

Maar om deze dag heuglijk te omlijsten leek het een mooie gelegenheid om weer eens een restaurant te bezoeken. En dat werd Restaurant EnSuite aan de Breestraat, tegenwoordig het domein van chef-kok Jeroen van der Holst.
Het menu zag er als volgt uit:

  • Rauwe makreel met komkommerlint en yoghurt, gegarneerd met boekweit en een saus van passievrucht en snijboon
  • Gekarameliseerde wortel met yoghurt, gegarneerd met quinoa en sereh met sherryvinaigrette
  • Een hele malse kalfspicanha met groene asperge, doperwten, blauwe bloemkool en aardappel, gegarneerd met mousse van wortel en knolselderij
  • en als afsluiter een heel bijzonder dessert met kersen, bietenbonbon en een ring van karnemelkmousse, gegarneerd met amandelschilfers.

Al met al een heerlijk diner, dat ik iedereen kan aanraden.

%d bloggers liken dit: