Bloementuintje van Albert Heyn

Nadat voorgaande jaren de kruidentuintjes, die je bij Albert Heyn kreeg bij een bepaald bedrag aan aankopen, grotendeels waren mislukt was de verwachting om met de bloementuintjes van dit jaar niet bijzonder hoog.

Maar ziedaar, na geduldig zaaien, potten en verpotten door eega, hebben we nu toch daadwerkelijk een echt mini-bloementuintje waar de bijen ook nog van genieten. En eerlijk is eerlijk, het is best wel mooi, zo’n kleurig gezicht van verschillende inheemse bloemensoorten. Waarbij ze ook nog eens bijen aantrekken.

Helaas stond op de zakjes met zaad niet vermeld welke bloemen er in zaten, maar enig speurwerk leerde dat we vermoedelijk goudstrobloem en meisjesogen in de tuin hebben. En ja, de zonnebloemen kan iedereen wel herkennen. Dat was niet zo ingewikkeld.

Volgend jaar doen we zeker weer mee met het bloementuintje. Alleen zullen we ze dan wat meer ruimte geven, hoewel alles in een bak ook best wel leuk staat (beetje wild). Maar we gaan volgend seizoen ook zeker op zoek naar meer bloemenzaadjes die goed zijn voor de bijen.

Zo zie je maar…. waar een reclamecampagne al niet aan kan bijdragen.