Site pictogram Herman Willems Dagelijkse Dingen

Debutantenbal bij Feyenoord

Afgelopen weekend was het dan eindelijk weer zover. De Nederlandse voetbalcompetitie is weer begonnen, tot groot genoegen van heel veel mannen en iets minder vrouwen. Hoewel, na het Europees Kampioenschap voetbal voor vrouwen met een uitverkochte finale op Wembley en een miljoenenpubliek voor de tv, ben ik daar niet meer zo zeker van. Gaan de vrouwen het voetbal veroveren?

Anyway, het was ook weer tijd voor mijn cluppie Feyenoord. Uitgerekend tegen angstgegner Vitesse, in Arnhem nog wel. Tot nu had Arne Slot nog geen enkele wedstrijd tegen Vitesse gewonnen, noch met AZ, noch met Feyenoord. En dan was Feyenoord ook nog enkele grote steunpilaren kwijtgeraakt. Dessers, Linssen, Malacia, Til, Sinisterra en als klap op de vuurpijl Senesi. Kortom, de doelpuntenmakers en de halve defensie. Voordeel was dat er wel veel geld binnenstroomde.

Maar voor succescoach Slot betekende het feitelijk het weer opnieuw beginnen met een nieuw team. En zo begon Feyenoord in Arnhem met vijf debutanten aan de eerste wedstrijd. Best wel lastig, zeker omdat alle oefenwedstrijden in verlies waren geëindigd. Overigens was het bij tegenstander Vitesse niet veel beter of beter gezegd, nog veel slechter. Alle toppers vertrokken en tot nu toe niemand als gelijkwaardige vervanger terug.

Het eerste half uur van de wedstrijd was niet om aan te gluren. Slecht voetbal van de eerste orde, van beide kanten. Komt Vitesse ook nog op voorsprong na geklungel in de Rotterdamse verdediging. Maar daarna ging Feyenoord beter voetballen en scoorden Wålemark, Danilo (twee keer), Dilrosun (met een prachtige boogbal in de verre hoek) en Geertruida. Met assists van Szymanski (twee keer), Timber en Toornstra. Uiteindelijk won Feyenoord met 2-5, waardoor ze nu fier de koppositie bekleden.

Het was dus het bal van de debutanten. Die lieten zich uiteindelijk van hun beste kans zien en als Slot er in slaagt om dit team om te smeden tot een echt team (met nog een paar nieuwelingen als Lopez en Paixão) dan kan er nog heel wat verrassends gebeuren.

Maar zaterdag eerst weer naar de Kuip voor de eerste thuiswedstrijd tegen Heerenveen. Want mijn oud-collega heeft me weer gevraagd of ik zin heb om mee te gaan. En dat heb ik wel, ik wil nu wel eens de kwaliteit van de debutanten met eigen ogen aanschouwen.

Mobiele versie afsluiten