De vakantie begint – op weg naar Holten

Gisteren is onze vakantie begonnen. Onder een zonnig gesternte vertrokken we ‘s middags met de automobiel richting Holten, onze vakantiebestemming. Het was goed te merken dat de vakanties voorbij waren want onze reis duurde bijna drie uur, waar er volgens de GPS ongeveer twee uur voor stond. Files, ongelukken en wat al niet meer vergezelden ons op onze tocht.

Holten is een dorp aan de zuidkant van de Sallandse Heuvelrug, een nationaal natuurpark op de grens van Twente en Salland. Het is een schitterend natuurgebied en onze bestemming bevind zich zo’n beetje op de top van de Holterberg. Gelukkig schijnt de zon de laatste tijd uitbundig zodat we de ski’s konden thuislaten.

Het huisje waar we zitten is nog geen jaar oud en voorzien van alle gemakken. Het is eigenlijk een bed & breakfast, wat betekent dat er niet gekookt kan worden. Geen nood, daarvoor schaften wij bij de lokale Blokker een elektrische kookplaat aan met twee plaatjes. Reuze handig en in deze dure gastijd ook nog handig. Uiteraard is het huisje voorzien van een koelkast en afwasmachine, benevens tv en een mooie Sonos speaker zodat je je eigen muziek via de smartphone kunt afspelen. En, last but not least, er is ook nog vloerverwarming maar die hebben we niet nodig.

Omdat het een B&B is kunnen via het naastgelegen Hotel Hoog Holten elke dag binnenwandelen voor het ontbijtbuffet. Prima de luxe dus en dat alles voor een leuk prijsje.
Ik weet nu al dat we hier een geweldig ontspannen weekje genieten tegemoet gaan.

2 gedachten over “De vakantie begint – op weg naar Holten

  1. Goh leuk huisje en wat een belevenissen al in zo een korte tijd. Fraaie foto’s ook top. Sportief en relaxed een ideale mix. En thuiskomen natuurlijk aan die kant van het land.
    Heel veel plezier nog. Leon van Leyden.

  2. ja het is daar heel mooi , ik kom er al jaren om de NS wandeling Nijverdal – Holten te maken
    jullie zullen daar zeer zeker genieten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *