Maandag fietsdag

Ik heb het vermoeden dat onze vakantie dit jaar uitdraait op een aantal themadagen. Zondag wandeldag, maandag fietsdag en wie weet wat er nog meer in het vat zit.

Zoals ik eerder al meldde, hebben we voor maandag twee fietsen gehuurd bij Jan Stam in het dorp. Twee elektrische welteverstaan omdat gewone fietsen bijna niet meer gehuurd kunnen worden. Kijk maar eens om je heen, heel Nederland fietst elektrisch.

Half elf stappen we op voor een route van zo’n 44 kilometer. Uiteraard een knooppunten route want dat is gemak voor de mens. Eerst rijden we oostwaarts richting Rijssen. Maar onderweg buigen we af richting het buurtschap Borkeld en als je daar de A1 oversteekt dan kom je in een prachtig natuurgebied, De Borkeld. Met het Elsevenerveld en Veen. Een heel bijzonder gebied, dat een grote archeologische waarde vertegenwoordigt. Meer hierover weten? Klik dan even op de eerdere link. Het gebied is zeker een bezoek waard.

Na het natuurgebied buigen we af naar het zuiden, richting Schoolbuurt en Herike. Vandaar weer naar het westen langs de Hessenheem, richting Markelo. Aldaar aangekomen blijkt er maar een horecagelegenheid open te zijn, het Wapen van Markelo. Tsja, het is tenslotte maandag. We kunnen nog net naar binnen voordat het bordje “Gesloten” wordt opgehangen. Personeelstekort, ze hebben niet op zo’n aanloop gerekend. Enfin, na een smakelijke lunch en veel tonic kunnen we verder. Nog wel even een flesje water voor onderweg gescoord.

Vanuit Markelo trekken we verder naar het westen, richting Markelose Broek. Daar staat ook de bekende en zeer zichtbare tv-toren. Nog een stuk verder en dan buigen we af naar het noorden. We fietsen weer over de A1 en komen zo weer langzaam in de richting van Holten. Maar zoals te doen gebruikelijk zijn de laatste loodjes het zwaarst. De zadelpijn doet zijn intrede en we zijn blij als we weer bij Jan Stam voor de deur staan.

We hebben er dan zo’n 44 kilometer op zitten, waarvan zeker driekwart zonder gebruik te maken van de motor. Alleen berg op, die bij Markelo is best steil, en soms op een vals plat. Maar grotendeels dus eigen spierkracht.

Tot slot nog even een terrasje pakken in Holten voor wat ijs en water. En dan met een voldaan gevoel weer de Holterberg op richting vakantieparadijsje.

En morgen weer een ander thema. Wat dat wordt blijft nog even een verrassing.

Een gedachte over “Maandag fietsdag

  1. Haha zadelpijntjes hihi dat krijg je als stoere fietser (met de motor uit) cadeau. En weer een paar fraaie plaatjes. Ik ben nogal gecharmeerd van de ezels. Het is een beetje zoeken soms doch de fraaie plekjes en gebieden zijn nog te vinden. Een heerlijke tijd van het jaar ook. Je verslag is weer zeer onderhoudend en zo kijk ik dan ook uit naar de volgende themadag en verslag natuurlijk.

    Groet
    Leon van Leyden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *