Ben jij ook Uitgekookt?

Written by:

Een aardige vraag maar wat betekent het om uitgekookt te zijn. Volgens Van Dale betekent het ‘sluw’ zijn, maar wellicht is dat iets te negatief. Het betekent ook vaak ‘slim’. Maar in de keuken betekent het weer heel wat anders. Zo zie je maar dat een woord allerlei betekenissen kan hebben.

Ik wil het nu vooral hebben over de keukenbetekenis. In combinatie met slim. Want er bestaat in Nederland een bedrijf met de naam Uitgekookt en zij maken verse maaltijden die koelvers aan de deur worden bezorgd. Maaltijden voor iedereen met gerechten uit allerlei keukens. Met vlees maar ook vegetarisch. Uit de Spaanse keuken, de Franse, de Italiaanse, Brits, Mexicaans en Indisch. Maar ook diverse stamppotten uit eigen land.

En waarom vertel ik dit nu allemaal. Wel, sinds begin dit jaar ben ik bezorger van Uitgekookt. Iedere maandag- en woensdagmiddag breng ik dozen rond waarin de bestelde waren zitten. ‘s Maandags in Leiderdorp en op woensdag in Voorschoten en Leiden. Het betekent dat ik op allerlei adressen kom. In dure appartementengebouwen maar ook in Leidse volkswijken. Veelal bij oudere mensen die niet meer zelf koken, maar in toenemende mate ook bij jongere mensen. Die af en toe geen zin of tijd hebben om zelf iets in de keuken te maken.

Soms moet ik ook echt even naar binnen om de doos open te maken omdat mensen zelf niet meer de kracht hebben om een doos te openen. Ondertussen maak ik dan even een praatje met de klant. Ik heb gemerkt dat veel oudere mensen het fijn vinden als er iemand aan de deur komt waar ze even wat tegen kunnen zeggen.

Het betekent wel dat ik met mijn auto overal tussendoor sjees. In Leiderdorp en Voorschoten valt het verkeer wel mee, maar in de Leidse binnenstad moet je vier paar ogen hebben. Voor, achter en aan beide kanten want de fietsers en voetgangers schieten aan alle kanten voorbij. En daarbij ook nog door de smalle steegjes maneuvreren (zie de foto bovenaan).

Maar eigenlijk is het heel leuk werk en het levert ook nog een zakcentje op. Benieuwd naar de maaltijden, bezoek dan zeker de website eens. Voor de prijs hoef je het niet te laten (het lijkt wel reclame).

Eén reactie op “Ben jij ook Uitgekookt?”

  1. Karel avatar
    Karel

    aha je klust er wat bij , en wie weet eet je er ook van 🙂
    goedkoopste maaltijd las ik 6,50 , dat is te doen
    en een praatje af en toe met een oudje zal hen ook goed doen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: