De films komen er weer aan

Het wordt weer feest in de Leidse filmzalen. Volgende week begint namelijk het Leiden International Film Festival weer. Een filmfeest om ieder jaar weer opnieuw naar uit te kijken. Elf dagen film van vroeg in de middag tot laat in de avond. Met films uit alle genres. Nieuwe films van jonge regisseurs, voorpremières van grote films die nog moeten gaan draaien, bijzondere films, klassiekers, voor iedereen is er iets van zijn/haar gading te vinden.

Vroeger was het voor mij een soort filmmarathon, met minimaal 20 films op het programma. Maar nu ik wat ouder en bezadigder ben geworden laat ik het bij 10 films. Dat is overigens ook het maximum aantal films dat je met een Cinevillepas kunt bekijken. Daar komt bij dat ik tegenwoordig geen zin meer heb om rond middernacht thuis te komen.

Hieronder de 10 films die ik heb uitgekozen.

  1. Marcel the Shell With Shoes On
  2. Rose
  3. Sick of Myself
  4. Everybody Hates Johan
  5. La Nuit du 12
  6. How to Blow Up a Pipeline
  7. Triangle of Sadness
  8. Holy Spider
  9. The Menu
  10. The Banshees of Inisherin

Helemaal bovenaan zie je een foto uit de laatste film. Ik zie uit naar de aftrap volgende week donderdag. Ik zal jullie elke dag op de hoogte houden van het verloop.

Een gedachte over “De films komen er weer aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *