Nieuwe Mondialen expositie geopend

Written by:

Gisteren was het weer tijd voor de maandelijkse wisseling van kunstenaars van de Leidsche Mondialen. Elke maand exposeren drie of vier kunstenaars in de eeuwenoude Stadstimmerwerf in Leiden. Ditmaal zijn Lydia Bakker, Ton Abspoel, Dick Bakhuizen van den Brink en Alt Zantema aan de beurt om hun diverse werk aan het publiek te tonen.

Zoals gebruikelijk gaat de opening gepaard met een praatje, een glaasje en een hapje. Dea Brak vertelt iets over de komende projecten en Jacques van Kampen enthousiasmeert iedereen met zijn verhalen over de nieuwe exposanten.

Ton Abspoel werkt vooral in het groot en dat betekent dat zijn werken maar op een paar plekken zijn te bezichtigen. Volop kleur met veel beweging erin. Heerlijk werk om even voor weg te dromen. Dick Bakhuizen v.d. Brink, de grondlegger van de Leidsche Mondialen, verrast weer met nieuwe werken waarin een vrouwengezicht centraal staat. Ook in zijn werk veel kleur, maar ook een vleugje magie. Lydia Bakker toont haar veelzijdigheid in verschillende werken, van landschap tot een paar olifantjes. Alt Zantema tenslotte toont een aantal etsen, vooral van herkenbare Leidse plaatsen.

Hieronder een aantal werken van deze kunstenaars. Bovenaan een werk van Ton Abspoel. Je kunt alle werken bewonderen tot 25 november in de Stadstimmerwerf op vrijdag, zaterdag en zondag van 11 tot 16 uur.

Eén reactie op “Nieuwe Mondialen expositie geopend”

  1. Karel avatar
    Karel

    nee dank je , behalve voor dat drankje is dit niet aan mij besteed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: