Het was weer tijd voor de bioscoop

Afgelopen dinsdag keek ik tijdens het ontbijt naar buiten en zag een grijze, grauwe buitenwereld. De regen druilde gestaag naar beneden en het weerbericht voorspelde geen verbetering. Echt zo’n dag dat je niet voor je plezier buiten gaat lopen. Het was weer tijd voor de bioscoop. En het mooie was dat er ook nog een Marvel blockbuster draaide, The Guardians of the Galaxy, Vol. 3. Ook nog een film met mijn favoriete karakters.

Snel dus een kaartje gereserveerd maar dat bleek niet echt nodig. Want er zaten maar pakweg 5 andere bezoekers in de grote zaal van het Lido. Daarbij moet ik natuurlijk wel aantekenen dat het beginuur van 12.30 uur ook niet meewerkte. Iedereen zat op school of bij zijn/haar/hen werkgevers.

Wie zijn de Guardians?

Voor de onwetenden, de Guardians zijn een aantal bijzondere wezens die de goede vrede in het universum bewaren. Leider is Peter Quill, alias Star-Lord, de enige mens van onze helden. Verder zijn er Rocket (een wasbeertje), Gamora (als huurmoordenaar opgeleid door de vroegere vijand Thanos die haar als zijn dochter adopteerde nadat hij haar volk voor de helft had uitgemoord), Drax (een soort wandelende rots), Groot (een wandelende boom) en Mantis (kan gevoelens van anderen manipuleren en is de halfzuster van Peter). Daaromheen figureren nog verschillende andere kleurrijke karakters. Kortom, een zooitje ongeregeld dat door het universum raast om de mensheid te beschermen tegen allerlei kwaadwillenden.

Waar gaat het over

Dit derde deel van het Guardians universum draait vooral om Rocket. We komen te weten dat hij in het proefdierenlaboratorium van de enge The High Evolutionary. Deze geleerde is op zoek naar een middel om de mensheid te verbeteren en uiteraard naar zijn hand te zetten. Hiertoe voert hij allerlei experimenten uit op proefdieren. Rocket blijkt een buitengewone intelligentie te bezitten en gebruikt deze om te ontsnappen. De nare geleerde wil Rocket tot elke prijs terugkrijgen om het geheim uit diens hersentjes te ontcijferen. Daartoe stuurt hij een soort goudkleurige superheld, Adam Warlock, op pad. Die schiet Rocket neer, waarbij ons sympathieke wasbeertje ernstig gewond raakt. Hij moet dus met spoed naar een helende kliniek.
Intussen rouwt Star-Lord Peter Quill om het verlies van zijn geliefde Gamora (zie vorige film). Dat leidt tot ietwat apathisch gedrag, maar gelukkig ontwaakt hij tijdig uit zijn lethargie.

Wat volgt is een blockbuster van formaat, zoals alleen regisseur James Gunn kan maken. Doldrieste avonturen, morbide en bloederige strijd, olijke onzin, totale chaos. Kortom, alles wat je kunt verwachten van een echte Marvelfilm. En uiteindelijk wordt Rocket weer helemaal opgekalefaterd en wordt The High Evolutionary met veel kabaal verslagen. Maar zoals te doen gebruikelijk eindigen Marvelfilms altijd met een aantal ‘crazy credits’. Zo zien we een korte scene met kennelijk de nieuwe Guardians en helemaal aan het eind een korte scene waar Peter Quill thee drinkt met zijn opa. Dan verschijnt de titel ‘Star-Lord will return’. En dat is een vreugdevol vooruitzicht, want de Guardians zijn heerlijke vermaaksfilms.

Zoals gezegd, het was weer tijd voor de bioscoop. Toen ik weer buiten kwam kon ik opnieuw de paraplu opsteken want het regende nog steeds.

6 gedachten over “Het was weer tijd voor de bioscoop

  1. ha die Herman , ergens in de jaren ’80 van de vorige eeuw dat ik in een bioscoop was 🙂
    en de film jij hier beschrijft ken ik dus ook helemaal niet
    wat telt is dat jij die druilige dag fijn door kwam

  2. Doordeweeks op een namiddag naar de film gaan, dat deed ik vroeger ook graag. Misschien een ideetje voor volgende winter… of deze zomer als het zo doorgaat met het weer.

  3. Ik ben niet zo’n bioscoopganger. De laatste film die ik zag was ‘De beentjes van Sint- Hildegard’ Met Finkers en ter Steege.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *