Site pictogram Herman Willems Dagelijkse Dingen

Eindelijk zon en nog eens zon

Eindelijk zon en nog eens zon, afgelopen weekend. Een feest voor lijf en leden, de mentale gezondheid van heel het land stijgt met vele procenten. In het bijzonder in Rotterdam.
Zelf was ik zaterdag midden in het Groene Hart, in Aarlanderveen om precies te zijn. Een heel klein dorp onder de rook van Alphen aan den Rijn. Ik was daar om verslag te doen van de voetbalwedstrijd tussen de lokale gladiatoren en de stedelingen van DWO uit Zoetermeer.

De dorpsclub, tweede op de ranglijst en in het bezit van een periodetitel, streed nog mee om het kampioenschap van de derde klasse. Twee punten scheidden hen van de buren uit Nieuwkoop. Je zou dus verwachten dat de Veners er alles aan zouden doen om de punten binnenboord te houden. Maar de gasten schoten uit de startblokken alsof ze zelf kampioen konden worden en de trotse dorpsclub had geen antwoord op deze spirit. Toen de scheidsrechter na 90 minuten en nog wat affloot stond er een 0-3 uitslag op het scorebord. Met nog twee wedstrijden te gaan hebben de buren nog twee punten nodig om zich tot kampioen te mogen kronen. Een teleurstellend resultaat, vond ook de trainer van Aarlanderveen die de inzet beneden peil vond. Luister maar naar zijn relaas hieronder.

https://hermanwillem.com/wp-content/uploads/2023/05/230513-Aarlveen-nabeschouwing-trainer-.wav

Gelukkig hebben ze in Aarlanderveen nog het grote Tentfeest in het Pinksterweekeinde, met Rowwen Hèze. Daar kunnen alle teleurstellingen even weggedronken worden. Overigens is het natuurlijk een prachtig stukje Nederland, daar in dat Groene Hart. Prachtige fietsroutes rondom de Nieuwkoopse Plassen, de bekende Molenviergang in Aarlanderveen zelf, de weidse vergezichten, de vele watergangen door het landschap. Allemaal prachtig onder deze gouden zon.
En thuis deelde de voorgevel in de vreugde. Kortom, eindelijk zon en nog eens zon.

Zondag was natuurlijk Moederdag. En dat betekende dat kinderen en kleinkinderen op bezoek kwamen. Maar door het mooie weer konden we lekker met zijn allen in de tuin zitten en na de copieuze lunch kwam al snel de aloude sjoelbak boven water en op de tafel. Dikke pret en fanatiek schuivende kleinkinderen.

En dan, om 16.45 uur, het grote hoogtepunt van de dag, de week, de maand of toch het jaar. De kampioenswedstrijd van Feyenoord. Een geweldig grandioos spandoek werd ontrold, het hele stadion rond. Een geweldig gezicht dat maar weer eens aantoonde hoezeer deze club leeft bij de hondstrouwe achterban. En na anderhalf uur de ontlading, het KAMPIOENSCHAP!!!!

Mobiele versie afsluiten