Variététheater in optima forma

Afgelopen woensdagavond bevond ik mij in Theater de Muze, op een steenworp afstand van het strand in Noordwijk aan Zee. Een gevolg van een actie van enkele buren, die kaartjes hadden gekocht voor een voorstelling, samen met een paar oud-buren. Ook wij werden gevraagd om mee te gaan en we konden op het nippertje nog een paar kaarten bemachtigen voordat de voorstelling uitverkocht raakte. En dat betekende een avondje variététheater in optima forma.

Het ging om de nieuwste show van de Ashton Brothers met als titel “Brothers”. Ik kende hen wel van naam en faam, maar had ze nog nooit in levende lijve gezien. Geen idee waarom niet, maar waarschijnlijk is de naam nooit voorbijgekomen. Maar wat een avond werd het, met een razend tempo kwamen onnoemelijk veel sketches voorbij. Na ruim anderhalf uur mocht het publiek vermoeid uitblazen van alle acrobatiek, muziek, clownerie, slapstick, cabaret en magie. Een intense voorstelling die heel veel van de acteurs vraagt, maar ook van het publiek. Want er wordt je geen momentje rust gegund. Als de ene scene wordt afgesloten, begint de volgende al.

We zaten op de derde rij op het balkon en omdat De Muze geen groot theater is, was het uitzicht ietwat beperkt. Maar af en toe stonden alle balkonzitters op om alles goed te kunnen volgen en daardoor hebben we wel alles gezien. De show was een try-out maar dat viel aan het optreden niet af te zien. Het was gewoon een compleet waanzinnige show.
Voorzover ik op hun website kan zien zijn praktisch alle try-outs uitverkocht. Ook de daaropvolgende shows zijn al bijna allemaal uitverkocht. Heb je nog zin in een avond variététheater in optima forma dan moet je je haasten.

2 thoughts on “Variététheater in optima forma

  1. ha die Herman
    dat was dus een avondje uit optma forma door een goed stuk theater
    vast en zeker genoten jullie allemaal
    en dat is belangrijk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: