Lubach in de schouwburg

Lubach in de schouwburg, dat was afgelopen donderdagavond. De Leidse Schouwburg om precies te zijn. Dat is de oudste nog werkende schouwburg van Nederland. Stamt oorspronkelijk uit 1705 en werd in 1865 helemaal verbouwd, met o.a. een tweede balkon. En het interieur uit 1865 is nog helemaal intact. Het is een klassieke schouwburg met een bonbonnièrevorm. Vernoemd naar een bonbondoosje, figuurlijk een zaaltje niet groot maar gezellig en zo netjes als een bonbondoos.

Maar goed, het was dus Lubach in de schouwburg. Het begin van een uitgebreide try-out toernee door Nederland. Ik weet niet precies meer hoe ik erachter kwam, maar toen ik kaartjes wilde bestellen kon ik alleen nog maar op het eerste balkon, helemaal vooraan, terecht. Uiteraard was de voorstelling snel uitverkocht want Arjen Lubach is inmiddels een zeer bekende Nederlander.

Het was een fijne voorstelling. Lubach had een paar mooie liedjes, waarvan een hele mooie over een varkentje dat superfan is van Caroline van der Plas. Het heeft een hele mooie ontknoping. Ook had hij goed contact met het publiek. Hij gebruikte daarvoor een camera waarmee werd ingezoomd op mensen in het publiek. Dit werd dan op het grote achterscherm geprojecteerd. Lubach hield korte gesprekjes met een knipoog en later in de show kwamen ze terug in een geïmproviseerd liedje.

Kortom, Lubach in de schouwburg was een welbestede avond. Dit jaar volgen er nog vele try-outs en volgend jaar volgt dan de definitieve tour.

3 gedachten over “Lubach in de schouwburg

  1. Wat is dat een mooie schouwburg, zelfs als een voorstelling zou tegenvallen zit je daar toch voor je plezier lijkt mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *