De twee F’s – Fietsen en Feyenoord

Dit weekend was het weekend van de twee F’s – Fietsen en Feyenoord. Een week geleden zijn we in het bezit gekomen van onze nieuwe e-bikes, maar tot op heden ontbrak de tijd en werkte ook het weer niet mee om eens even lekker op de pedalen te gaan staan.
Maar zaterdag lijkt het dan zover te zijn. De ochtend begint nog wel dreigend en de buienradar voorspelt nog wel een aantal druppels. Rond het middaguur is het dan raak…. een flinke bui doet de natuur weer goed. De temperatuur is in ieder geval aangenaam maar er staat wel een forse westenwind. Maar rond tweeën is het dan toch tijd om op te stijgen.

Accu’s in de fiets geplaatst, motortje aan en op pad. We kiezen deze eerste keer voor een vertrouwde route om kennis te maken met onze nieuwe fietsen. Langs het Valkenburgse Meer richting Wassenaar en dan de duinweg op naar het Wassenaarseslag. Vooral in het begin is dat een flinke klim die normaliter voor veel zweetdruppels en stramme spieren zorgt. Maar nu schakelen we even over van de eco-stand naar boost en we vliegen bijna omhoog. Daarna maar snel weer terug naar eco, want ons uitgangspunt is dat we toch wel de spieren willen laten werken (en het lichaam dus ook de inspanning gunnen). Boven aangekomen ruiken we de koffie al en strijken we neer op het terras van De Badmeester met een mooi uitzicht op de duinen die volstaan met blauwe zeedistels. Met daarop een flinke bijendrukte.

Het leuke op het terras van De Badmeester is dat dit het huis is van veel, heel veel mussen. Groot en klein, mannetjes en vrouwtjes en ook nog kleine mussenkindjes. Koffie met appeltaart is natuurlijk een lekkernij en als we wat kruimels neerleggen komen ze gezellig op de tafel zitten. We moeten natuurlijk wel rustig zitten anders vliegen ze weg. Zo hebben we op een gegeven moment drie, vier mussen op een schoteltje waarbij een moedermus haar jong af en toe nog een kruimel in het jonge snaveltje stopt. Een prachtig gezicht en wat jammer toch dat deze kleine vogeltjes uit het stadsbeeld zijn verdwenen.

Na de koffie, appeltaart en musjes tijd voor de volgende etappe. Het prachtige duinpad van het Wassenaarseslag naar Katwijk. Een heerlijk fietspad net achter de duinen, slingerend omhoog en omlaag. Het ene moment stevig trappend en het volgende moment suizend naar beneden. Altijd een genot om dit duinpad te fietsen. En wat heel opvallend is, het is ontzettend rustig. Normaliter stikt het hier van de toerfietsers en wielrenners, maar dit keer is het echt rustig.
En vanaf Katwijk dan weer richting Leiden, nog een stukje over het nieuwe fietspad tussen de Katwijkse Vogelenbuurt en de duinen, langs de nieuwbouw van de Zanderij, langs het voormalige marinevliegkamp. Weer thuis, toch wel een beetje vermoeid ondanks de motorische ondersteuning. Maar zoals al eerder gezegd fietsen we het liefst met zo min mogelijk ondersteuning.

Zondag komt dan de tweede F aan de beurt. De F van Feyenoord want een oud collega heeft een extra kaartje voor de openingswedstrijd van de trotse landskampioen. En zo reizen we rond twee uur af richting Rotterdam. Nee, niet met de fiets maar met de automobiel. Het stadion is uitverkocht, de verwachtingen zijn hoog gespannen. Want Benfica is een echte Europese topploeg en een van de grootste clubs ter wereld. Afgelopen seizoen strandt Benfica bijvoorbeeld in de kwartfinale van de Champions League tegen de latere finalist Inter Milan.
Maar ook het afscheid van Orkun Kökçü, vorig seizoen nog de onbetwiste leider van Feyenoord en nu spelend voor de Portugese tegenstander. Een emotioneel afscheid, een prachtig afscheid zoals alleen de Rotterdamse supporters dat kunnen brengen.
Gevolg door een al even indrukwekkende minuut stilte voor alle overleden supporters waarbij traditioneel het grote spandoek wordt ontrold met de namen van alle overledenen.

Daarna een spectaculaire eerste helft met voetbal van hoog niveau met een hoge intensiteit en een enorm tempo. Twee schitterende doelpunten en uiteindelijk een 2-1 overwinning. Feyenoord is klaar voor de competitie, dat hebben ze gisteren laten zien. En met de terugreis naar Leiden komt er een eind aan het weekend van de twee F’s – Fietsen en Feyenoord.

4 gedachten over “De twee F’s – Fietsen en Feyenoord

 1. ha die Herman
  mooi rondje fietsen en gelijk de nieuwe fietsen uitproberen
  ik wed dat ze goed zijn bevallen 🙂
  hier zijn veel mussen in de buurt , gelukkig
  ik wens jullie nog heel veel fijne tochten op de fiets

  oja de 2de f laat ik voor wat die is 😁

  fietsers groet

 2. Fijn om vlakbij de kust te wonen, mooi gebied om rond te fietsen of te wandelen, daar zijn wij van. Voetbal heb ik ook niet zoveel mee maar wordt er vaak wel bij betrokken door man en zonen, die houden er wel van. Veel fiets plezier!👍

 3. E-bike, wat een genot als het fysiek niet meer op alle fronten wil meewerken. Fijn rondje was dat en die mussen is een extraatje, je ziet ze bijna niet meer. In Duitsland op een camping met veel heggen waren ze nog massaal aanwezig, daar hebben we dan ook erg van genoten.
  Voetbal niet mijn ding.

 4. Wat een heerlijkheid hé die e-bikes. Ik heb het lang niet gewild, maar nu ben ik er toch zo blij mee.
  Ik heb hier ook een liefhebber van Feyenoord in huis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *