Het begin van het fietsseizoen

Het heeft even geduurd, het begin van het fietsseizoen. Het weer wilde niet echt meewerken. Toen onze nieuwe fietsen werden afgeleverd en we even een proefrondje reden om te kijken of alles goed zat, begon het spontaan te storten. Schuilen onder een dik bebladerde boom was nog mogelijk, maar dat was pas het begin. Want er volgden nog drie weken met bijna herfstachtig weer.

Maar nu is het dan zover, een weeromslag. De komende twee weken blijft het zonnig met temperaturen tussen de 22 en 26 graden. En weinig tot geen regen. Mooi toch!

Gisteren was de eerste dag met fraai zomerweer. Eerst even langs de fietsenboer om de zadels iets beter te laten afstellen en een telefoonhouder te laten installeren. Vrouwlief kocht nog een mooie fietstas van Ortlieb, die echt waterdicht is.

En daarna maakten we een rondje vanaf Leiderdorp via Oud-Ade naar Rijpwetering. Vandaar via Hoogmade naar Koudekerk en Hazerswoude-Rijndijk om dan via de polders langs het natuurgebied De Wilck terug te fietsen naar Leiden.

Volgens de meter was het 29,55 km, gedaan in een uur en drie kwartier met een gemiddelde snelheid van 17 km/uur en een gemiddelde cadans van 51 rpm.

En hebben we de motor nu veel gebruikt. Nou nee, eigenlijk houden wij wel van een beetje inspanning en zweet op het voorhoofd. Dus we hebben 100 meter “boost” gebruikt en 500 meter “trail”. Standje “eco” deden we op 5,9 km en het grootste deel, 25,7 km, heeft de motor uitgestaan.

Al met al was het een heerlijk tochtje en een het begin van het fietsseizoen. Morgen gaan we op pad voor de Biënnale Noordwijk, een fietstocht langs allerhande beeldende kunst in en rondom Noordwijk.

8 gedachten over “Het begin van het fietsseizoen

 1. Denk dat er veel mensen de fiets opstappen nu…zal druk worden want de vakantie is er nog voor vele…
  Manlief eerste ritje op de fiets (na de rugoperatie) en het lukt weer 🙂
  Veel fietsplezier en fijn weekend

 2. ha die Herman
  ja prima fietsweer de komende tijd , gaan jullie veel plezier van de fietsen hebben dat is zeker
  ik rijd ook in de ecostand , al heet het bij deze fiets anders 🙂
  Ortlieb zijn klasse tassen , en de telefoon zit ook goed op het stuur
  welke app gebruikte je om dit kaartje te krijgen

  rustige avond groet

  1. Hoi Karel, op de fiets zelf gebruik ik de app van Shimano E-Tube. Die is verbonden met de fiets. Daarin kun je de route vastleggen. Vervolgens heb ik die geëxporteerd naar Strava. Overigens kun je dit ook rechtstreeks doen met de Strava app. Maar dan heb je niet alle fietsinformatie.

 3. Dat wordt genieten de komende tijd. Mooie fietstas ook! Wij gaan volgende week fietsen in Friesland we hebben een kort midweekje geboekt.
  Nog veel plezier met jullie fietsen! Het is zo heerlijk. Ik kom net thuis van een fietstoertje rond de kreek… voor de regen komt…

 4. zelf heb ik geen E-bike maar ik begrijp dat het fijn fietsen is en met de eco stand toch ook voldoende lichaamsbeweging. Veel fietsplezier samen!

 5. Het was voor jou leuke tochtje geweest. Je kunt nu overal bij komen met deze fiets van je. Linkje gekeken mooie fietstas. Veel fietst plezier gewenst Herman. Fijne dagen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *