Gedaan met de stadse rust.

Het is al weer een week geleden dat de jonkies voor de eerste keer neerstreken in Leiden. En het was onmiddellijk een drukte van belang in de stad. Overal groepjes onzeker ogende jongens en meisjes met of zonder hesjes of juist onverschillig ogende binken en meiden. Met uiteraard een akela of hopman in de buurt. Kortom, gedaan met de stadse rust.

Ik heb het dan over de El Cid week, oftewel de introductieweek voor de nieuwe eerstejaarsstudenten. El Cid staat voor Enige Leidse Commissie Introductie Dagen. Kennis maken met de stad, kennis maken met de universiteit, kennis maken met nieuwe eerstejaars, kennis maken met de studentenverenigingen, kennis maken met Leidse organisaties, kennis maken met bier drinken, kennis maken met feesten. Kortom, gedaan met de stadse rust.

Maar tezelfdertijd is de gezelligheid en de drukte weer terug. De stilte van de afgelopen maanden wordt langzaam weer verdreven door jonge stemmen, die opgewonden een nieuwe wereld ontdekken. Er klink weer muziek en de toeristen, meestal met een kaartje in de hand, raken in de minderheid. Kortom, gedaan met de stadse rust.

7 gedachten over “Gedaan met de stadse rust.

 1. mogge Herman
  ja dat zal een enorm verschil zijn elk jaar
  denk dat er vele bewoners minder blij mee zijn
  anderen verdienen er hun brood mee
  en er zullen er zijn die door kamer verhuur een extraatje meepikken
  jullie vast en zeker op de fiets het rustige duingebied bij Katwijk in 🙂

  rustige zondag groet

 2. Het heeft allemaal zijn charme.
  Het is weer einde vakantie, ook voor mij… Ik start mijn laatste maanden. Op 1 mei mag ik op pensioen.
  Het gejoel van de jongelui is leuk, maar soms ook vermoeiend vanaf een bepaalde leeftijd. Alles op z’n tijd.

 3. Het is altijd daar wat te doen. Drukte overal is daar heel goed te zien. Leiden zijn wij ook keertje geweest. Was wel erg lang geleden. Wel leuke stad om te zien. Zelf hadden wij bruiloft gezien… Zo mooi!! Leuke foto’s Herman! Fijne avond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *