Het lekkerste ijs van Leiden

Written by:

Sinds kort is er een nieuwe ijszaak in Leiden geopend. Op een ietwat ongewone plek, net buiten het centrum en in een pandje waar vroeger een scooterzaakje zat. Op de hoek van de Korevaarstraat en de Geregracht, aan het begin van het Plantsoen. Daar is Freski gekomen, een echte Italiaanse ijssalon. Met het lekkerste ijs van Leiden.

Een ijssalon met een echte Italiaan als ijsmaker en dat proef je. Heerlijk romig ijs, zacht en vriendelijk in de mond, met smaken die je tong strelen. Echt ijs zoals ijs hoort te zijn. Geen tientallen bakken ijs met allerlei sprookjesachtige smaken en kleuren, maar basale smaken. Chocolade, vanille, bacio (chocolade en hazelnoot), stracciatella en nog een paar.
Naast de bolletjes ijs verkoopt hij ook ijstaart, Italiaanse taart en koekjes, alles echt Italiaans.

In het begin was nog wat onwennig. Want niemand had in de gaten dat er een ijssalon zat. Maar nu zie je iedereen met een ijsje het Plantsoen in lopen. Freski is ontdekt en iedereen is het erover eens, dit is het lekkerste ijs van Leiden.

4 reacties op “Het lekkerste ijs van Leiden”

 1. Karel avatar
  Karel

  ha die Herman
  ik kan de laatste keer dat ik een ijsje at niet eens meer heinneren , geef er niet om
  maar jullie zo te lezen wel

  smakelijke groet

 2. Rebbeltje avatar
  Rebbeltje

  Deze zomer 2 x een ijsje gegeten…niet veel maar zo blijven ze lekker 😉

 3. Matroos Beek avatar
  Matroos Beek

  Er gaat niets boven een lekker ijsje. Nu weet ik in ieder geval waar ik moet zijn als ik eens naar Leiden ga.

 4. Yova avatar
  Yova

  Mooie zaak van deze ijssalon. Het ziet goed uit. Ik lust wel ijsjes. Wij zijn dol op ijsjes. Er zijn zoveel smaken. Fijne dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: