Het lekkerste ijs van Leiden

Sinds kort is er een nieuwe ijszaak in Leiden geopend. Op een ietwat ongewone plek, net buiten het centrum en in een pandje waar vroeger een scooterzaakje zat. Op de hoek van de Korevaarstraat en de Geregracht, aan het begin van het Plantsoen. Daar is Freski gekomen, een echte Italiaanse ijssalon. Met het lekkerste ijs van Leiden.

Een ijssalon met een echte Italiaan als ijsmaker en dat proef je. Heerlijk romig ijs, zacht en vriendelijk in de mond, met smaken die je tong strelen. Echt ijs zoals ijs hoort te zijn. Geen tientallen bakken ijs met allerlei sprookjesachtige smaken en kleuren, maar basale smaken. Chocolade, vanille, bacio (chocolade en hazelnoot), stracciatella en nog een paar.
Naast de bolletjes ijs verkoopt hij ook ijstaart, Italiaanse taart en koekjes, alles echt Italiaans.

In het begin was nog wat onwennig. Want niemand had in de gaten dat er een ijssalon zat. Maar nu zie je iedereen met een ijsje het Plantsoen in lopen. Freski is ontdekt en iedereen is het erover eens, dit is het lekkerste ijs van Leiden.

4 gedachten over “Het lekkerste ijs van Leiden

  1. ha die Herman
    ik kan de laatste keer dat ik een ijsje at niet eens meer heinneren , geef er niet om
    maar jullie zo te lezen wel

    smakelijke groet

  2. Mooie zaak van deze ijssalon. Het ziet goed uit. Ik lust wel ijsjes. Wij zijn dol op ijsjes. Er zijn zoveel smaken. Fijne dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *