Voetbal, voetbal en nog eens voetbal, maar eerst vakantie

man in green shirt playing soccer

Voetbal, voetbal en nog eens voetbal, maar eerst vakantie. Zoals jullie inmiddels wel weten ben ik nogal druk in de weer met voetbal. Eigenlijk heb ik zelf nooit gevoetbald, behalve een jaartje als 10-jarige bij Wilhelminaschool in Hengelo. Daarna nooit meer een bal met de voeten aangeraakt (figuurlijk gesproken dan). Maar mijn vader was wel een echt voetbaldier. Speelde net na de oorlog op een redelijk hoog niveau in Nederland, bij Tubantia (ook in Hengelo). En werd later, naast zijn voetbal, ook nog voetbaltrainer van diverse clubs in het oosten van het land.

Kennelijk heb ik toch een stukje gen van hem geërfd want ik ben tegenwoordig dus ook druk met voetbal. Dat begin in de jaren 80 als pupillenleider van het team van zoonlief, daarna jeugdvoetbaltrainer om uiteindelijk in het bestuur van de lokale dorpsclub te eindigen. Van daaruit ben ik bij de lokale omroep terecht gekomen als voetbalverslaggever en dat doe ik nu nog steeds. En dat leidt tot best wel een druk programma. Hieronder doe ik dat even uit de doeken.

 • Op 26 augustus begon het voetbalseizoen in Noordwijk met de wedstrijd SJC – Alphense Boys
 • 2 september begon voor de lagere amateurs de bekercompetitie. Ik was in Hazerswoude-Rijndijk voor de wedstrijd tussen Bernardus en Woubrugge
 • 16 september ben ik in Alphen bij Alphense Boys tegen het Amsterdamse Swift.
 • 23 september mag ik naar Alkmaar voor de ontmoeting tussen AFC ’34 en Alphense Boys.
 • 1 oktober reis ik naar Amersfoort voor de wedstrijd tussen de lokale helden van Hoogland en de Boys uit Alphen.
 • Twee weken daarna reis ik af naar het historische Hoorn voor de wedstrijd Hollandia – Alphense Boys.
 • 21 oktober geen radioverslag voor mij, maar een reisje naar de Rotterdamse Kuip vanwege de wedstrijd tussen Feyenoord en het Arnhemse Vitesse.
 • Een paar dagen later, op 25 oktober, zit ik opnieuw in De Kuip voor het Champions League duel tussen de strijders van Feyenoord en de Romeinse keizers van Lazio Roma.
 • Het weekend daarna weer terug naar de realiteit van een regioderby tussen Alphia en het Leiderdorpse RCL.
 • 5 november reis ik naar Haarlem voor de strijd tussen HBC en de Alphense Boys.
 • 11 november mag ik naar de Stadionbuurt in Amsterdam, waar het veld van Swift (A) bij het Olympiaplein ligt. Tegenstander van de dag is dan de Alphense Racing, oftewel ARC.
 • 18 november is dan de dag van het Grote Duel. Voor het eerst in de geschiedenis spelen ARC en Alphense Boys in competitieverband tegen elkaar. Voowaar een historische gebeurtenis.
 • 25 november zijn beide ploegen hopelijk bijgekomen van het grootse gebeuren, want voor Alphense Boys staat dan de thuiswedstrijd tegen AFC ’34 op het programma.
 • Drie dagen later zit ik weer in de Kuip voor de volgende Champions League wedstrijd. Dit keer strijdt Feyenoord tegen de Madrileense toreadors van Atlético Madrid.
 • En op 9 december sluit ik dan de eerste helft van de competitie af in Hoorn bij de wedstrijd Hollandia – ARC.

Inderdaad, een hele lijst. Mocht u toevallig een keer in de buurt zijn, kom dan even langs voor een praatje. Je vindt me normaliter op de tribune.

Voetbal, voetbal en nog eens voetbal, maar eerst vakantie. Vanaf morgen zitten lief en ik in de Achterhoek en uiteraard hou ik jullie dagelijks op de hoogte van onze wederwaardigheden. Hieronder al vast een voorproefje, een foto van het huisje.

5 thoughts on “Voetbal, voetbal en nog eens voetbal, maar eerst vakantie

 1. ha die Herman
  ik heb als jochie heel even bij de voetbal club van de SHELL in Amsterdam gespeeld , maar vond het niets voor mij , en nu volg ik het niet eens L(
  jij wel , en zelfs druk mee
  ik kijk uit naar jullie fijne vakantie verfslagen uit de mooie Achterhoek

 2. Mijn echtgenoot kan urenlang naar voetbal kijken op tv. En erover praten nog meer. Trainer op de bank thuis. Het is mijn ding niet. Ooit heb ik één match gespeeld voor de lol. De moeders van de minimen tegen de andere moeders. Ik heb ontzettend veel lol gehad, maar een voetballer ben ik niet.
  Vandaag vroeg een leerling nog op school of ik wilde voetballen met hen. Het spijt me jongen, maar ik heb mijn voetbalschoenen niet aan… was mijn antwoord, en ik wandelde verder.

  Dat huisje in de Achterhoek, wat een paradijsje. Daar zou ik ook wel heen willen! Geniet ervan met volle teugen!

 3. Heel leuk voetballers. Voor jou ook. IK wens je heel plezier op vakantie. Leuke huisje heb je daar in de bos. Gelijk ook even door de bossen lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: