Dag 1 – De Aankomst

Dat klinkt als het begin van een spannende thrillerserie, Dag 1 – De Aankomst, maar dat is het toch niet. Het is gewoon de eerste vakantiedag, die normaliter begint met een aankomst ter bestemde plekke. En die bestemde plekke is in ons geval net boven Winterswijk, te midden van het Korenburgerveen. Verscholen in het groen ligt daar ons huisje, Het Boshuis de Kraanvogel. Mogelijk dat deze vogels tijdens hun trektocht hier in het hoogveen uitrusten.

Maar terug naar het begin, de start want die gaat altijd vooraf aan een aankomst. In de ochtend alles ingepakt wat nodig is voor een weekje Achterhoek. Fietsendrager achterop de auto, fietsen erop en toen stond het zweet al op mijn rug. Tegen de 30 graden is ook niet niks. Gelukkig heeft de auto airco. Alles ingepakt en tegen enen vertrokken we uit Leiden. Het was niet druk op de weg maar hier en daar een korte file vanwege een pechgeval zorgde al met al toch wel voor een dik kwartier vertraging. Rond drie uur kwamen we aan bij het huisje. Was wel even zoeken, want het bleek dat er een heel huisjespark is (met receptie en beheerder), maar ons huisje hoort daar niet bij.

Bij het huisje aangekomen blijkt alles op slot te zitten. Op zich logisch maar ik had geen e-mail gekregen hoe ik de deur kan openmaken. Daar sta je dan, met je bagage voor een dichte deur. Naast de voordeur zit wel een sleutelhouder met een code, maar die heb ik dus niet. Enfin, Natuurhuisje.nl gebeld en die brachten me in contact met de eigenaar. Toen was de toegang snel gepiept en konden we naar binnen. Een heel fraai en ruim huisje met twee slaapkamers en zelfs een aparte werkkamer met internetaansluiting (incl. beeldscherm).

Klein nadeel is wel dat het hier stikt van de muggen. Toen ik buiten stond te bellen zijn lief en ik al verschillende malen geprikt door die vliegende zoem-engerds. Daardoor kun je ‘s avonds ook niet lekker buiten zitten maar wat ook opvalt is dat het vrij vroeg donker wordt. Dat komt doordat er allemaal hoge bomen om het huisje staan.

Maar goed, na de primaire installatie toch maar weer in de auto. Naar Winterswijk, op zoek naar een Albert Heijn. Uitgaande van altijd rechtdoor rijden, dan komt het wel goed, kwam het inderdaad goed. Via een soort rondweg staat er ineens een Appie aan onze rechterhand. Eten ingeslagen, terug, eten bereiden en opeten en dan is de dag alweer voorbij.

Het moet gezegd, Dag 1 – De Aankomst had toch wel wat elementen van een thriller in zich.

4 gedachten over “Dag 1 – De Aankomst

 1. mogge Herman
  ja een spannend begin zo van de vakantie , dichte deuren bloedzuigende muggen en wat al niet meer 🙂
  vandaag lekker op de fiets er op uit in die schitterende omgeving
  wens jullie veel fiets plezier

  fijn weekend groet

 2. Is moeite vooraf natuurlijk en eigenlijk wil je neerploffen en relaxen als je ter plaatse bent maar dan nog wat inslaan voor de komende dagen en de maaltijd bereiden. Prachtig gelegen zo in het groen Herman. En dan die electro pedalo gliders die je toch maar mooi mee hebt. Heerlijk hoor.

  Veel vakantieplezier samen
  Leon

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *