Dag 7 – Back Home

Dag 7 – Back Home. Volgens mij is dat een mooie song van de Golden Earring uit begin jaren 70. Wie kent het niet, zou ik bijna zeggen. Maar voor ons is het het einde van de vakantie in de Achterhoek.

‘s Ochtends weer alles inpakken wat een week eerder is uitgepakt. Het huisje een beetje opruimen, beddengoed afhalen, de laatste bordjes schoonmaken en een laatste kopje koffie.
Fietsendrager achter op de auto, fietsen erop. Klaar voor de aftocht. 176 km te gaan. Zachtjes rijden we over de Kattenbergweg om iets verderop, bij Groenlo, de N18 op te rijden. Eigenlijk een zalige weg, tweebaans waar je niet kunt inhalen. En als er een grote vrachtwagen voor je zit, dan volgt daarachter een hele sliert van geduldige automobilisten. Lekker rustig, zonder haast.

Bij Doetinchem gaat de N18 over in de autoweg A18 en dan gaat de snelheid wel wat omhoog. Het is niet bijzonder druk en er zijn geen files of ongelukken onderweg. Dus karren we vrolijk westwaarts, richting Randstad. Na precies twee uur komen we bij ons huis aan.

Fietsen afladen, fietsendrager ontkoppelen en neerzetten. Voordeur opendoen, een blije poes die de trap komt afgestormd. We zijn weer thuis. Nu nog alles uit de auto pakken en weer zijn rechtmatige plekje in huis geven. Kranten en post oppakken en daar zit je dan, een beetje onthecht. Je bent wel weer thuis maar je hoofd is nog een beetje elders.

We besluiten maar in de stad te gaan lunchen, bij Roos. Die hebben altijd wel lekkere lunchgerechten. Zo gezegd, zo gedaan. Het is nog lekker weer, maar het is wel even wennen aan de stadse drukte na die landelijke rust van Winterswijk.

Dag 7 – Back Home is ook het einde van het dagelijkse verslag van onze vakantie in de Achterhoek. Ik kom er volgende week nog een keer op terug, met de vijf conclusies van een Achterhoeks verblijf.

3 gedachten over “Dag 7 – Back Home

  1. Welkom thuis. Allemaal hard gegaan. Je kwamen ook kat tegen. Ook toevallig en ik ook. Maar jullie hebben goed weer gehad. Niet te warm. Net mooi. Mooie foto’s om te genieten van jou blogje. En je verhaal ook. Fijn weekend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *