Het weekend is weer voorbij

Het is donker buiten. De regen ruist. In de verte rommelt het. Een enkele bliksemflits doorklieft de hemel. Het verkeer komt langzaam op gang, autobanden zoeven over het natte wegdek. Door ons straatje kleppert een bakfiets. De krant glijdt bijna geruisloos door de brievenbus. Het is maandagochtend 6 uur, het weekend is weer voorbij.

De zaterdag

De zaterdag begint nog goed. Een zwak zonnetje schijnt af en toe door het hoge wolkendek. Maar langzaam warmt het op, het wordt een aangename zaterdag. Ik moet deze dag naar Sassenheim om voor Studio Alphen verslag te doen van de 4e Divisie wedstrijd tussen Ter Leede en de Alphense Racing. ARC-trainer Evers was een week eerder ontgoocheld na het slechte spel van zijn ploeg tegen Purmersteyn. Hij hoopt dat deze zaterdag te kunnen keren.

Op weg

Rond een uur of een stap ik op de fiets om lekker onder het zonnetje naar het bollendorp te peddelen. Opvallend is dat halverwege tussen Warmond en Voorhout, in de bosjes langs de spoorbaan een kolonie van wel 50 hanen rondscharrelt en kukelekuut. Geen kippetje te bekennen, alleen maar hanen. Hoe en waarom, geen idee?
Na een goed half uurtje kom ik aan op sportpark de Roodemolen. Ruim op tijd om even te praten met de dames van dienst en het scheidsrechterlijke trio. Dan is het tijd voor de voorbeschouwing met trainer Evers. Hij geeft aan dat ze sinds vorige week 7 spelers missen, maar dat hij wel meer strijd en agressiviteit verwacht. Beluister hieronder de hele voorbeschouwing.

Het fluitje

Dan neem ik plaats op de tribune. Het zonnetje schijnt heerlijk, het is een prima voetbalweertje. De scheidsrechter fluit om 3 uur af en na iets meer dan 105 minuten fluit hij opnieuw af, maar dan voor het einde. De eerste helft verloopt redelijk in evenwicht, maar in de tweede helft scoren de Sassenheimers driemaal tegenover nul doelpunten voor de Alphense ploeg. Flinke defensieve fouten liggen aan de basis van de nederlaag. Na afloop spreek ik opnieuw met de trainer. Hij denkt dat de spelers verkrampt spelen. Je moet lol hebben in het spelletje, gekoppeld aan een over-mijn-lijk mentaliteit. Maar op de een of andere manier blokkeert er iets. Luister hieronder het hele interview.

Dan is het weer tijd om onder, ondanks de nederlaag, een zonnig gesternte weer op de fiets te stappen en huiswaarts te keren. Opnieuw langs de hanen en in Leiden genieten velen nog op een terras met een lekkere versnapering.
Thuis gekomen heeft Lief de pot al klaar staan, zodat we onmiddellijk kunnen eten. Bord op schoot en terugkijken naar mijn eigen cluppie Feyenoord, dat in een grandioze voetbalshow Heerenveen met 6-1 verplettert. Daarna nog even PSV gekeken, die ook een prima potje voetbal op de grasmat leggen en dan is de zaterdag weer voorbij.

De zondag

Zondag wordt een rustige dag. Ontbijten met een croissantje en een kopje koffie. En daarna alles wat tijdens de vakantie is blijven liggen oppakken. Een hele stapel e-mails doorworstelen, een paar digitale Leidse Dagbladen doornemen en voor je het weet is het al weer lunchtijd.
Daarna toch weer even voor de buis, want als geboren Tukker wil ik natuurlijk de wedstrijd tussen FC Twente en Ajax niet missen. Ik ben erg benieuwd naar het compleet vernieuwde Ajax. Die blijken erg tegen te vallen en worden bij vlagen compleet van het veld gespeeld door de Twentse ploeg. De 3-1 overwinning is nog aan de zuinige kant, het had ook zomaar 5-1 kunnen zijn. Voor de Amsterdamse ploeg valt er nog heel wat reparatiewerk te doen.

En dan is ook de zondag voorbij. Veel voetbal dit weekend. Komende zaterdag in ieder geval naar Alkmaar voor de volgende wedstrijd van ARC. Ben benieuwd of ze de lol hebben teruggevonden.
Het weekend is weer voorbij. Af en toe schijnt de zon buiten en ik ga naar de bakker.

3 gedachten over “Het weekend is weer voorbij

 1. Je bent een echt voetbalfanaat. Daar weet ik alles van, want ook hier moest de echtgenoot een paar uren voor de buis doorbrengen om de voetballers instructies te geven 😁. Ondertussen scharrel ik wat rond of lees in mijn boek.

 2. Zo ongeveer begon hier de dag ook met een korte heftige donderbui en een smak regen.
  Ajax schandalig veel geld aan uitgegeven zag ik vanmorgen in de krant en dan krijg je dit.

 3. ha die Herman
  ja het weer is zo weer een beetje ” normaal ” 🙂
  jij kan me alles vertellen over dat voetbal spel
  maar waarom daar 50 hanen liepen niet pppfffttt 🙂
  we zijn alweer op weg naar het volgende weekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *