De kriebels groeien weer in Leiden

De kriebels groeien weer in Leiden. Dat heeft te maken dat er op de kalender een met dik rood omcirkelde datum in zicht komt. Jawel, het wordt weer 3 October, het Feest der Feesten oftewel Leidens Ontzet. De dag dat alle Leidenaars naar buiten komen om groots feest te vieren.

Donderdag is dat feest al een beetje begonnen. Hoewel de aftrap normaliter de Intocht der Geuzen is, maar dat is afgelast vanwege het slechte weer. Qua wind kan ik dat begrijpen maar wijken voor een beetje wind, daar hebben de Geuzen toch geen last van. Maar goed, geen Geuzen en geen donderende kanonschoten. Maar wel de lange rij voor de inschrijving van de traditionele uitreiking van Haring & Wittebrood op de ochtend van 3 October. Met ook nog een bon voor de Hutspotmaaltijd op de Hooglandse Kerkgracht, een grootse openluchtmaaltijd voor duizenden Leidenaars.

Na een uurtje in de rij staan komt er beweging in het geheel. Het heeft even geduurd want er moest eerst een rood-wit 3 October Spaarrrpotje worden gekocht door de burgemeester. Gelukkig regent het maar heel zachtjes en wordt het iets later zelfs droog. Even later loop ik de Waag uit met de felbegeerde bonnetjes in de hand.

De kriebels groeien weer in Leiden. De verwachtingen zijn natuurlijk weer hoog gespannen. Hopelijk krijgen we weer een zonnige 3 October met veel plezier.

6 gedachten over “De kriebels groeien weer in Leiden

  1. Jaaa, in Alkmaar is de aanloop naar 8 oktober ook weer begonnen. De bonnen voor de zuurkool met worst zijn gehaald. De ontzetkrant met het programma ligt op tafel. Wij vieren dit jaar 450 jaar ontzet. Zin in!!! Onze 8 October-Vereeniging is de derde in Leiden op bezoek en omgekeerd is Leiden 8 oktober hier. Duimen voor goed weer, droog zou al mooi zijn.

  2. In Alkmaar is de aanloop naar 8 oktober ook begonnen. De bonnen voor de zuurkoolmaaltijd zijn gehaald. De ontzetkrant met het programma ligt op tafel. Wij vieren dit jaar 450 jaar ontzet.
    Zin in!! De 8 October-Vereeniging is de derde in Leiden te gast en Leiden is hier de 8e aanwezig. Duimen voor mooi weer, droog is al goed!
    Hopelijk komt dit bericht door, de eerste is verdwenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *