De bal rolde dit weekend weer vrolijk

De bal rolde dit weekend weer vrolijk. Zaterdagochtend begon de dag nog met redelijk weer. Weliswaar met veel wolken, maar droog en een lustig briesje. Dus toch maar even de stoute schoenen aangetrokken om een rondje markt te doen. Het was nog redelijk vroeg en dus niet overdruk. Geuren en kleuren te over van de viskramen, kaasboeren en diverse eetkramen. Mooi vind ik de kraam waar ze Japanse pannenkoeken verkopen, heel bijzonder.

Naar Alphen

Na de lunch werd het tijd om in te pakken. Snoertjes, microfoon, opgeladen telefoon en een lekkere choco-notenreep. Buiten was het inmiddels gaan miezeren, merkte ik toen ik naar de auto liep. Deze middag moest ik naar Alphen om verslag te doen van de wedstrijd tussen de lokale helden van ARC en tegenstander Huizen. Inmiddels was het stevig gaan regenen. Bij rust stond de thuisploeg met 2-0 voor, waarna de tegenstander in de tweede helft al snel een tegentreffer liet aantekenen. Uiteraard gingen de bezoekers daarna driftig op zoek naar de gelijkmaker, maar die werd niet gevonden zodat ARC na anderhalve maand weer eens een overwinning boekte. Na het laatste fluitsignaal viel de regen nog steeds gestaag omlaag. Luister hieronder naar de interviews met trainer en speler.

Voorbeschouwing trainer Evers
Nabeschouwing trainer Evers
Nabeschouwing speler Luuk Slegt

Na thuiskomst was het tijd om de tv aan te zetten om nog even naar PSV, Feyenoord en AZ te kijken. Al met al een mooie voetbaldag met minder mooi weer.

Naar Heemstede

Zondag moest ik naar Heemstede. Alphense Boys, de hekkensluiter in de 4e Divisie A, moest daar aantreden tegen de koploper HBC. Het bijzondere aan HBC is dat ze in zes jaar tijd van de 4e klasse naar de 4e Divisie zijn gepromoveerd. Dat is weinig voetbalclubs gegeven. Daar kwam ook nog bij dat HBC periodekampioen kon worden door de drie punten te pakken.
De dag begon nog redelijk qua weer. Bij aankomst in Heemstede scheen de zon zelfs even door het dikke wolkendek. Maar tijdens de wedstrijd kantelde het weer volledig en werden we getrakteerd op felle regenbuien met een bij vlagen stormachtige wind. Gelukkig kon ik plaatsnemen op een grote hoge “klassieke” voetbaltribune met houten banken.
Alphense Boys voetbalde aardig mee, maar keek in de rust toch tegen een 1-0 achterstand aan. Helaas ging het tussen minuut 70 en minuut 80 helemaal mis met nog eens drie tegentreffers. Uiteindelijk stond er dus een troosteloze 4-0 nederlaag op het wedstrijdformulier.
In de HBC-kantine ging de skihut open en werd het groot feest. Het bleef nog lang onrustig in Heemstede.


Hieronder de interviews met een teleurgestelde trainer en speler.

Voorbeschouwing trainer Tuinenburg
Nabeschouwing trainer Tuinenburg
Nabeschouwing speler Zaanani

Daarna onder begeleiding van een voortdurende stevige regen weer naar huis om nog even naar de wederopstanding van Ajax te kijken.

De bal rolde dit weekend weer vrolijk, soms leidend tot tevredenheid, soms leidend tot chagrijn.

3 gedachten over “De bal rolde dit weekend weer vrolijk

  1. Prachtig dat je zo in je passie kan opgaan.
    Ik heb ooit één keer gevoetbald (na tien trainingen). De moeders van de minimen die tegen elkaar voetbalden. Wat een lol heb ik toen gehad. Prompt werd ik tot keeper gebombardeerd, maar helaas, ik had angst voor de bal en liep er van weg. En voor de rest heb ik héél veel achter de bal gelopen. Geen doel gemaakt en mij te pletter gelopen. Mooie herinneringen, maar talent had ik niet.😄

  2. Voetballen kijken deden wij vroeger. Nu allang niet meer. Het is voor jou leuk om daar te kijken. Alleen veel regen. Dan is het minder leuk. Leuke foto’s. Fijne dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *